Сторінки

2 лютого 2012 р.

Рецепт круасанів

Думала добавити в попередній пост рецепт, але краще запишу окремо ))))
Значить так ))) зразу скажу що процес довгий ))) з тістом треба "побавитись", але результат вартий того ;)
Нам треба
550г муки + 50 г крохмалу
10гр сухих дріжджів
35 г масла але теплого !
150 мл холодної води
50 мл молока
1 ч.л. солі
7 ч.л. цукру
і ще 325 гр масла теплого, кімнатної температури (для чого побачите пізніше )
 Приступаємо )))
Просіюємо муку і крохмал (просіяти варто , бо тісто від цього тісто краще ), добавати дріжджі, цукор, сіль і перемішати. Добавити молоко, м"яке масло і воду. Замісити тісто. Якщо потрібно то ще добавте муки, або води, але обов"язково холодної ! Накриваємо тісто і залишаємо щоб підійшло   десь на годину. Я ставлю біля батареї, щоб було в теплі. Тісто приблизно в два рази збільшиться. Тоді його перемішуємо і на 1-1,5 в холодильник.
 Посипаємо стл мукою і розкачуємо тісто десь на 4 мм товщиною і змазуємо поверхню маслом , а далі складаємо так як на фото ( зразу кажу то не мої руки такі волосаті ))) фото з інтернету, просто той рецепт з фото не такий смачний виходить,я вже пробувала  ))) )




Знову в холодильник на годину )))
Дістаємо і знову повторюємо процес , стіл мукою ( не жаліти муки ) )) розкачуємо 4 мм - маслом  - і завертаємо як на фото - 1 годину  в холодильник знову
Цей процес повторити мінімум три рази! я робила 5 разів. Чим більше таких разів, тим більш слоєне буде тісто.
ну а далі розкачуєте знову, вирізаєте трикутники, ось так


Добавляєте начинку, або і без неї . І закручуєте в трубочку, починаючи з ширшої сторони. Трішки згинаєте, щоб був подібний на рогалик, змазуєте яєчним жовтком. Духовку попереднього розігріваєте до 220 градусів, а випікаєте при 190 , поки не зарум"яняться ))
ось і все )))
Смачного вам !
і кльвого дня!!!
Люблю і обнімаю
Ваша Зірочка ;)


64 коментарі:

  1. Дякую за рецептик!!! Смачно напевно))) Я кось спробую)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юлічка, я пробувала з рецепти ))) і цей найточніше передає той справжній смак )))

      Видалити
  2. Ксюнь спасибо за рецепт,нужно будет попробовать)

    ВідповістиВидалити
  3. Данке шон! От чи стане мені нервір ту смакоту робити ;)))) Вже хочу, негайно, 2 кг!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ну на сьогодні вже точно нє )))) хіба там в вас а "Ашані" куплю ))))
      попрошу щоб Сашка купив муку і може ще намішу )))

      Видалити
  4. кльовий рецептик) але ж зі слойоним тістом стільки возні!))) ти герой, Оксанко)) я печу рогалики з дріжджового тіста воні тануть в роті, теж трошки слойоні, пухкесенькі, добрезні і дуже прості) колись дам рецепт... може)
    але ж то просто рогалики..а це круасани! кльово... (і повний рот слини))) *тре записати, може колись здійсню подвиг?))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ооооооооооо!!!! не поняла )))) що значить може? ;)
      це тісто теж бачиш дріжджове..але за разунок отих розкачувань і масла воно ще й слоєне виходить )))
      я знаю теж один рецепт рогаликів, але там без дріжджів і з варенням, то мене мама навчила ))
      давай свій рецепт ;)

      Видалити
    2. може, якось зберуся пекти, то сфотографую результат і викладу рецептик, бо без фото нецікаво. Але при мінімумі зусиль неймовірно смачний результат! чесслово!))) *мені вже дістали всі, щоб я їх пекла частіше - наче самі не можуть))) то в мене вже трохи оскома))ггг)))
      *ну, якщо не терпиться, можу скинуть на мило, бо тут буде, наче здрастє))

      Видалити
    3. давай на пошту ))) ти мене заінтригувала ))) хочу!!

      Видалити
    4. Я також такий знаю, що з дріжджами але рогалики залишаються крухі.

      Видалити
  5. Оксанко, тобі медаль за те слойоне тісто!!!! )))) я теж колись одного разу намучилася з ним, тепер тільки готове купую, лінуюсь )))
    Дякую за рецептик, може мене ще на один подвиг вистачить ))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я теж пробувала з готового, теж смачно виходить,( до речі люблю різні слойки з нього, особливо з бринзою і шпинатом )
      але то сам зробив )))

      Видалити
  6. Дуже дякую за рецепт,обов"язково спробую)))!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Оксаночка, спасибо за такой подробный рецепт!!! Обязательно попробую приготовить!!!!
    А какую начинку делала ты? и какие самые популярные начинки в Париже?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на здоровье, Леночка!! Попробуй обязательно!
      я делала со сладким кремом, похожим на Нутеллу, нам мама прислала. А во Франции круассаны в основном без начинки, за завтраком их подают з маслом и джемом отдельно. Ты сам себе если есть желание разрезаешь и намазываешь ))) но мы ели так ))) они и без начини восхитительные!

      Видалити
  8. Бачу тобі муж помагав то все місити) Бо, мені якщо чесно руки відвалювалися, повторювати то все розкатувати))) Мій, рецепт трішки інший, тому і круасани інші получилися))))
    Смакота))))))
    але, на другий раз вже готове куплю, бо дуже люблю слойку)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надюшка, нє, нє )) то не чоловік ))) то так - волосаті руки з інтернету ))) я свій процес не фоткала, не думала що буде потреба ))) іншим разом можу пофоткати детально )))

      Видалити
    2. Я точно так як Надя подумала:) А тут "руки з інтернету")))
      Зате рецепт original;)

      Видалити
  9. О вот и рецепт, а то вкусняшку показала, а как ее делать не рассказала!! Здорово обязательно попробую!! Спасибо!

    ВідповістиВидалити
  10. вкусно так описано тут все... а я лентяйка, покупаю слоеное тесто для рогаликов, у нас в Одессе есть чудная фирма "Лана", тесто шикарное делают, вот и разленилась я с ней, только раскатываю и режу и пеку:))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анютка, я тоже всегда брала готовое тесто )) вот только фирму не помню )))

      Видалити
  11. красивый и уютный у тебя бложек:)

    ВідповістиВидалити
  12. Я у себя уже сегодня писала, что обожаю выпечку! Но это так долго делать... Мне бы так часа два и все! :) А ты молодчинка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Иринка, а я б с выпечкой долго игралась ))) люблю тесто и всё что с ним связанно ))

      Видалити
  13. Спасибо Оксаночка за рецептик.
    Я делаю подобные и по другому, но наверное это не краусаны.
    И во внутрь я ложу карамельку с повидлом, но наверное краусаны - это другое, только форма похожая.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Викулль, я думаю это тоже круассаны, просто с начинкой другой )))

      Видалити
    2. якщо можна, і я вставлю своîх 5коп)))

      просто саме слово "круассани" означає по-французьки "рогалик", тобто якщо ви робите випічку у формі рогаликів, то це круассани)))

      але відомі французькі круассани (саме те, що ми називаємо круассанами, а не рогаликами) - це не просто рогалик, а вид випічки, і він не може бути не слойоним або не дріжжовим, або за іншим рецептом)

      і, скажу вам чесно, круассани в пакетиках, які у нас продаються (на зразок марки "7 Days" або інші), мають дуже мало спільного з справжніми французькими круасанами... чи не так, Ксюш?

      Видалити
  14. Оксаночка, спасибо! :) при свободном времени опробую!!! :)

    ВідповістиВидалити
  15. ммм, ямммі)) дякую за рецептик! обожнюю випічку, а круасани зокрема! особливо з кавою з молоком;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анютка, на здоров"ячко!! ;) о так, как з молоком і запашні круасани це чудо )))

      Видалити
  16. ПРочитала рецепт и просто волосы дыбом!!!!Как такое можно испечь?! Я вот все могу готовить, но выпечка и я очень далеки друг от друга. Какая ты умничка, что такое умеешь печь.)))Мне легче 5 уроков провести, чем что-то испечь)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Роднулечка, спасибки )))) можно, всё можно ))) а я вот наоборот лучше б пекла чем что-то готовила ))) мне нравиться возиться с тестом )))

      Видалити
  17. Такий рецепт цікавий)Але я не знаю чи спробую) я печу подібні,тільки рогалики з іншого тіста(мамин рецепт також)),а бабця пекла пальчики,може ти тоже знаєшь їх?)
    Дякую за рецепт)
    А на фато майстриня смішна,з волохатими руками)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Світланка, я теж маю мамин рецепт рогаликів і там без дріжджів і вони такі більш крихкі виходять, а от за пальчики незнаю ((( треба мами попитати ))

      Видалити
  18. Дякую за рецепт, все так детально та доступно! Залишилось одне - перебороти свою лінь і взятись за роботу;)

    ВідповістиВидалити
  19. Дуже гарний перепис. А хто допомагав? Чоловік?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Марія ;) ні-ні )))) це чужі руки ))) це просто з нету фотки ))) хотілось показати як саме треба складати тісто ))

      Видалити
  20. спасибо за рецепт!очень пригодится!поняла небольшой секрет-с перерывами в холод..очень интересный факт!для меня новое..
    про волосатые руки было весело!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ))) рада что пригодится ))) да?секретик в охлаждении и в смазывании маслом )))
      французs говорят чт онастоящие круассаны состоят из 82 % масла ))

      Видалити
  21. Я теж люблю слоєне тісто:))) Дякую за рецепт, Оксаночка!:)

    ВідповістиВидалити
  22. оооо! я теж зразу подцмал, що ооо який в тебе чоловік кулінар-помічник )) але почитала твою відповідь Наді... тепер знаю, що це інтернетівський мужчина :)
    ти геракл, що сама робила слойоне тісто (в хорошому розумінні :) )Я люблю слойоне, але купую готове. з ним стільки всього можна витворити мням...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ))) Мар"яночка так по секретику ))) чоловік готує )) але не випічку ))) хоча можливо з часом навчиться )))
      я теж люблю різні слойки ))) але хотілось навчитись самій )))

      Видалити
  23. в мене Сєрий з тістом дружить)))тре йому підкинути рецептик)))Дякую)))
    Я настільки не люблю солодкого,що мені пофігу...мож ти щось такого солоненького виставиш новенького цікавенького,ґа?і без тіста....
    Ти така вумнічка!траку трудоємку справу зробила.То ж скільки треба з тим тістом набавитись...

    ВідповістиВидалити
  24. а я до солоного не дуже )))) мене більше солодке вабить )))
    а набавитись то таке )) головне що моїм сподобалось )))

    ВідповістиВидалити
  25. ти б ще показала готовий результат)))
    я, чесно кажучи, не раз пробувала робити круасани вдома, поки ми на Украïні були, але ні разу результат не був на висоті порівняно з справжніми((( так..., смачненькі булочки))) і то дійсно треба багато набавитись, щоб листково-дріжжове тісто добре вдалось! так що бажаю всім успіхів!!!! courage - кураж, яk кажуть французи)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оак до справжніх нам дуже- дуже далеко((( я б хотіла МК від французьких пекарів )))

      Видалити
  26. Оксанко, я пекар такий-собі, але повз твій рецептик пройти неможливо! Ото зберу все своє терпіння за 3 роки наперед і спробую таке зробити!
    А в Париж треба й собі поїхати! Ти так гарно про нього розказуєш, що я мало від кого від кого таке чула! Чоловіка він чомусь взагалі не надихнув, хоча він має з чим порівнювати. Напевно то просто чоловіки черстві на похвали :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюсь, давай-давай, спробуй!! ;)
      в мене чоловік теж не сильно виражає свої емоції ))) каже що сподобалось ))) напевно такі вони чоловіки )))

      Видалити
  27. Ооо.... Ну все... прощавай дієта :)))))))
    Обов"язково спробую! Дякую за рецепт :)

    ВідповістиВидалити
  28. Оксанко, привіт! Так гарно ті круасанчики описала, щл я не втрималась. Ось уже півдня з тістом нянькаюсь:) У мене питання: а тісто в холодильнику теж має підходити? Бо у мене з миски вилазить:) А ще: маслом з усих боків мазати? Бо я мажу тільки те, що в середину загортається. Ось так, поки не пізно, питаю. А там побачимо)))

    ВідповістиВидалити
  29. Юлічка, привіт!!!
    в холодильнику воно може трошки піднятись, а мазати тільки те що в середину загортається ))
    напишеш потім результат? ;)

    ВідповістиВидалити
  30. Оксанко, дуже дякую за рецепт! Навіть сфоткати круасанчики не встигла - злопали всі: і з смородиною, і з грушею, і з вишнями:)) Правда, вони в мене більше на рогалики були схожі:) - я трошки масла пожалкувала і у моїй духовці 190 градусів - то їм забагато. Наступного разу зроблю краще:)Ще раз дуже дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юлічка, я рада що тобі сподобалось ))) от там весь фокус в тому маслі ))) але головне що вийшло смачно ;)

      Видалити
  31. то виходить дріжджево-слоїсте тісто? Ще не пробувала, проте пам"ятаю, як я возилася в юності пів-дня з справжнім французьким тістом, зробила трубочки з кремом, а домашні мої (особливо татко-солодколюб), за пару хвилин їх змели))))) Зате яка приємність, дивлячись, як вони то смакували))))) Саме тому варто пекти) Круасани чудові! Молодець!

    ВідповістиВидалити
  32. так, так, то виходить дріжджове-слоєне тісто і дійсно смакота!! мої теж стоптали дуже швидко )))
    дякую ;)

    ВідповістиВидалити
  33. ООО, спасибо, я такой рецептик не пробовала), порадую своих на входных!!!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...