Думала добавити в попередній пост рецепт, але краще запишу окремо ))))
Значить так ))) зразу скажу що процес довгий ))) з тістом треба "побавитись", але результат вартий того ;)
Нам треба
550г муки + 50 г крохмалу
10гр сухих дріжджів
35 г масла але теплого !
150 мл холодної води
50 мл молока
1 ч.л. солі
7 ч.л. цукру
і ще 325 гр масла теплого, кімнатної температури (для чого побачите пізніше )
Приступаємо )))
Просіюємо муку і крохмал (просіяти варто , бо тісто від цього тісто краще ), добавати дріжджі, цукор, сіль і перемішати. Добавити молоко, м"яке масло і воду. Замісити тісто. Якщо потрібно то ще добавте муки, або води, але обов"язково холодної ! Накриваємо тісто і залишаємо щоб підійшло десь на годину. Я ставлю біля батареї, щоб було в теплі. Тісто приблизно в два рази збільшиться. Тоді його перемішуємо і на 1-1,5 в холодильник.
Посипаємо стл мукою і розкачуємо тісто десь на 4 мм товщиною і змазуємо поверхню маслом , а далі складаємо так як на фото ( зразу кажу то не мої руки такі волосаті ))) фото з інтернету, просто той рецепт з фото не такий смачний виходить,я вже пробувала ))) )
Знову в холодильник на годину )))
Дістаємо і знову повторюємо процес , стіл мукою ( не жаліти муки ) )) розкачуємо 4 мм - маслом - і завертаємо як на фото - 1 годину в холодильник знову
Цей процес повторити мінімум три рази! я робила 5 разів. Чим більше таких разів, тим більш слоєне буде тісто.
ну а далі розкачуєте знову, вирізаєте трикутники, ось так
Добавляєте начинку, або і без неї . І закручуєте в трубочку, починаючи з ширшої сторони. Трішки згинаєте, щоб був подібний на рогалик, змазуєте яєчним жовтком. Духовку попереднього розігріваєте до 220 градусів, а випікаєте при 190 , поки не зарум"яняться ))
ось і все )))
Смачного вам !
і кльвого дня!!!
Люблю і обнімаю
Ваша Зірочка ;)
Значить так ))) зразу скажу що процес довгий ))) з тістом треба "побавитись", але результат вартий того ;)
Нам треба
550г муки + 50 г крохмалу
10гр сухих дріжджів
35 г масла але теплого !
150 мл холодної води
50 мл молока
1 ч.л. солі
7 ч.л. цукру
і ще 325 гр масла теплого, кімнатної температури (для чого побачите пізніше )
Приступаємо )))
Просіюємо муку і крохмал (просіяти варто , бо тісто від цього тісто краще ), добавати дріжджі, цукор, сіль і перемішати. Добавити молоко, м"яке масло і воду. Замісити тісто. Якщо потрібно то ще добавте муки, або води, але обов"язково холодної ! Накриваємо тісто і залишаємо щоб підійшло десь на годину. Я ставлю біля батареї, щоб було в теплі. Тісто приблизно в два рази збільшиться. Тоді його перемішуємо і на 1-1,5 в холодильник.
Посипаємо стл мукою і розкачуємо тісто десь на 4 мм товщиною і змазуємо поверхню маслом , а далі складаємо так як на фото ( зразу кажу то не мої руки такі волосаті ))) фото з інтернету, просто той рецепт з фото не такий смачний виходить,я вже пробувала ))) )
Знову в холодильник на годину )))
Дістаємо і знову повторюємо процес , стіл мукою ( не жаліти муки ) )) розкачуємо 4 мм - маслом - і завертаємо як на фото - 1 годину в холодильник знову
Цей процес повторити мінімум три рази! я робила 5 разів. Чим більше таких разів, тим більш слоєне буде тісто.
ну а далі розкачуєте знову, вирізаєте трикутники, ось так
Добавляєте начинку, або і без неї . І закручуєте в трубочку, починаючи з ширшої сторони. Трішки згинаєте, щоб був подібний на рогалик, змазуєте яєчним жовтком. Духовку попереднього розігріваєте до 220 градусів, а випікаєте при 190 , поки не зарум"яняться ))
ось і все )))
Смачного вам !
і кльвого дня!!!
Люблю і обнімаю
Ваша Зірочка ;)
Дякую за рецептик!!! Смачно напевно))) Я кось спробую)))
ВідповістиВидалитиЮлічка, я пробувала з рецепти ))) і цей найточніше передає той справжній смак )))
ВидалитиКсюнь спасибо за рецепт,нужно будет попробовать)
ВідповістиВидалитиТанюшка, давай, давай ;)
ВидалитиДанке шон! От чи стане мені нервір ту смакоту робити ;)))) Вже хочу, негайно, 2 кг!!!!!!!!!!!!
ВідповістиВидалитину на сьогодні вже точно нє )))) хіба там в вас а "Ашані" куплю ))))
Видалитипопрошу щоб Сашка купив муку і може ще намішу )))
кльовий рецептик) але ж зі слойоним тістом стільки возні!))) ти герой, Оксанко)) я печу рогалики з дріжджового тіста воні тануть в роті, теж трошки слойоні, пухкесенькі, добрезні і дуже прості) колись дам рецепт... може)
ВідповістиВидалитиале ж то просто рогалики..а це круасани! кльово... (і повний рот слини))) *тре записати, може колись здійсню подвиг?))
ооооооооооо!!!! не поняла )))) що значить може? ;)
Видалитице тісто теж бачиш дріжджове..але за разунок отих розкачувань і масла воно ще й слоєне виходить )))
я знаю теж один рецепт рогаликів, але там без дріжджів і з варенням, то мене мама навчила ))
давай свій рецепт ;)
може, якось зберуся пекти, то сфотографую результат і викладу рецептик, бо без фото нецікаво. Але при мінімумі зусиль неймовірно смачний результат! чесслово!))) *мені вже дістали всі, щоб я їх пекла частіше - наче самі не можуть))) то в мене вже трохи оскома))ггг)))
Видалити*ну, якщо не терпиться, можу скинуть на мило, бо тут буде, наче здрастє))
давай на пошту ))) ти мене заінтригувала ))) хочу!!
ВидалитиЯ також такий знаю, що з дріжджами але рогалики залишаються крухі.
ВидалитиОксанко, тобі медаль за те слойоне тісто!!!! )))) я теж колись одного разу намучилася з ним, тепер тільки готове купую, лінуюсь )))
ВідповістиВидалитиДякую за рецептик, може мене ще на один подвиг вистачить ))))
я теж пробувала з готового, теж смачно виходить,( до речі люблю різні слойки з нього, особливо з бринзою і шпинатом )
Видалитиале то сам зробив )))
Дуже дякую за рецепт,обов"язково спробую)))!!!
ВідповістиВидалитиЛілічка, на здоров"ячко ;)
ВидалитиОксаночка, спасибо за такой подробный рецепт!!! Обязательно попробую приготовить!!!!
ВідповістиВидалитиА какую начинку делала ты? и какие самые популярные начинки в Париже?
на здоровье, Леночка!! Попробуй обязательно!
Видалития делала со сладким кремом, похожим на Нутеллу, нам мама прислала. А во Франции круассаны в основном без начинки, за завтраком их подают з маслом и джемом отдельно. Ты сам себе если есть желание разрезаешь и намазываешь ))) но мы ели так ))) они и без начини восхитительные!
Бачу тобі муж помагав то все місити) Бо, мені якщо чесно руки відвалювалися, повторювати то все розкатувати))) Мій, рецепт трішки інший, тому і круасани інші получилися))))
ВідповістиВидалитиСмакота))))))
але, на другий раз вже готове куплю, бо дуже люблю слойку)
Надюшка, нє, нє )) то не чоловік ))) то так - волосаті руки з інтернету ))) я свій процес не фоткала, не думала що буде потреба ))) іншим разом можу пофоткати детально )))
ВидалитиЯ точно так як Надя подумала:) А тут "руки з інтернету")))
ВидалитиЗате рецепт original;)
О вот и рецепт, а то вкусняшку показала, а как ее делать не рассказала!! Здорово обязательно попробую!! Спасибо!
ВідповістиВидалитиИришка, давай ;) жду твоих результатов );
Видалитивкусно так описано тут все... а я лентяйка, покупаю слоеное тесто для рогаликов, у нас в Одессе есть чудная фирма "Лана", тесто шикарное делают, вот и разленилась я с ней, только раскатываю и режу и пеку:))))
ВідповістиВидалитиАнютка, я тоже всегда брала готовое тесто )) вот только фирму не помню )))
Видалитикрасивый и уютный у тебя бложек:)
ВідповістиВидалитиспасибочки ;) рада тебя видеть )))
ВидалитиЯ у себя уже сегодня писала, что обожаю выпечку! Но это так долго делать... Мне бы так часа два и все! :) А ты молодчинка!
ВідповістиВидалитиИринка, а я б с выпечкой долго игралась ))) люблю тесто и всё что с ним связанно ))
ВидалитиСпасибо Оксаночка за рецептик.
ВідповістиВидалитиЯ делаю подобные и по другому, но наверное это не краусаны.
И во внутрь я ложу карамельку с повидлом, но наверное краусаны - это другое, только форма похожая.
Викулль, я думаю это тоже круассаны, просто с начинкой другой )))
Видалитиякщо можна, і я вставлю своîх 5коп)))
Видалитипросто саме слово "круассани" означає по-французьки "рогалик", тобто якщо ви робите випічку у формі рогаликів, то це круассани)))
але відомі французькі круассани (саме те, що ми називаємо круассанами, а не рогаликами) - це не просто рогалик, а вид випічки, і він не може бути не слойоним або не дріжжовим, або за іншим рецептом)
і, скажу вам чесно, круассани в пакетиках, які у нас продаються (на зразок марки "7 Days" або інші), мають дуже мало спільного з справжніми французькими круасанами... чи не так, Ксюш?
Оксаночка, спасибо! :) при свободном времени опробую!!! :)
ВідповістиВидалитиСашенька, попробуй обязательно ;)
Видалитиммм, ямммі)) дякую за рецептик! обожнюю випічку, а круасани зокрема! особливо з кавою з молоком;)
ВідповістиВидалитиАнютка, на здоров"ячко!! ;) о так, как з молоком і запашні круасани це чудо )))
ВидалитиПРочитала рецепт и просто волосы дыбом!!!!Как такое можно испечь?! Я вот все могу готовить, но выпечка и я очень далеки друг от друга. Какая ты умничка, что такое умеешь печь.)))Мне легче 5 уроков провести, чем что-то испечь)))
ВідповістиВидалитиРоднулечка, спасибки )))) можно, всё можно ))) а я вот наоборот лучше б пекла чем что-то готовила ))) мне нравиться возиться с тестом )))
ВидалитиТакий рецепт цікавий)Але я не знаю чи спробую) я печу подібні,тільки рогалики з іншого тіста(мамин рецепт також)),а бабця пекла пальчики,може ти тоже знаєшь їх?)
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт)
А на фато майстриня смішна,з волохатими руками)))))
Світланка, я теж маю мамин рецепт рогаликів і там без дріжджів і вони такі більш крихкі виходять, а от за пальчики незнаю ((( треба мами попитати ))
ВидалитиДякую за рецепт, все так детально та доступно! Залишилось одне - перебороти свою лінь і взятись за роботу;)
ВідповістиВидалитиВалюш, давай вперед ;) дітворі точно сподобається ;)
ВидалитиДуже гарний перепис. А хто допомагав? Чоловік?
ВідповістиВидалитиДякую, Марія ;) ні-ні )))) це чужі руки ))) це просто з нету фотки ))) хотілось показати як саме треба складати тісто ))
Видалитиспасибо за рецепт!очень пригодится!поняла небольшой секрет-с перерывами в холод..очень интересный факт!для меня новое..
ВідповістиВидалитипро волосатые руки было весело!
))) рада что пригодится ))) да?секретик в охлаждении и в смазывании маслом )))
Видалитифранцузs говорят чт онастоящие круассаны состоят из 82 % масла ))
Я теж люблю слоєне тісто:))) Дякую за рецепт, Оксаночка!:)
ВідповістиВидалитиНа здоров"ячко, Ірусь ;)
Видалитиоооо! я теж зразу подцмал, що ооо який в тебе чоловік кулінар-помічник )) але почитала твою відповідь Наді... тепер знаю, що це інтернетівський мужчина :)
ВідповістиВидалитити геракл, що сама робила слойоне тісто (в хорошому розумінні :) )Я люблю слойоне, але купую готове. з ним стільки всього можна витворити мням...
))) Мар"яночка так по секретику ))) чоловік готує )) але не випічку ))) хоча можливо з часом навчиться )))
Видалития теж люблю різні слойки ))) але хотілось навчитись самій )))
в мене Сєрий з тістом дружить)))тре йому підкинути рецептик)))Дякую)))
ВідповістиВидалитиЯ настільки не люблю солодкого,що мені пофігу...мож ти щось такого солоненького виставиш новенького цікавенького,ґа?і без тіста....
Ти така вумнічка!траку трудоємку справу зробила.То ж скільки треба з тим тістом набавитись...
а я до солоного не дуже )))) мене більше солодке вабить )))
ВідповістиВидалитиа набавитись то таке )) головне що моїм сподобалось )))
ти б ще показала готовий результат)))
ВідповістиВидалития, чесно кажучи, не раз пробувала робити круасани вдома, поки ми на Украïні були, але ні разу результат не був на висоті порівняно з справжніми((( так..., смачненькі булочки))) і то дійсно треба багато набавитись, щоб листково-дріжжове тісто добре вдалось! так що бажаю всім успіхів!!!! courage - кураж, яk кажуть французи)))
оак до справжніх нам дуже- дуже далеко((( я б хотіла МК від французьких пекарів )))
ВидалитиОксанко, я пекар такий-собі, але повз твій рецептик пройти неможливо! Ото зберу все своє терпіння за 3 роки наперед і спробую таке зробити!
ВідповістиВидалитиА в Париж треба й собі поїхати! Ти так гарно про нього розказуєш, що я мало від кого від кого таке чула! Чоловіка він чомусь взагалі не надихнув, хоча він має з чим порівнювати. Напевно то просто чоловіки черстві на похвали :)
Олюсь, давай-давай, спробуй!! ;)
Видалитив мене чоловік теж не сильно виражає свої емоції ))) каже що сподобалось ))) напевно такі вони чоловіки )))
Ооо.... Ну все... прощавай дієта :)))))))
ВідповістиВидалитиОбов"язково спробую! Дякую за рецепт :)
Вірусь, можна трошки і на дієті )))
ВидалитиСпробуй ;)
Оксанко, привіт! Так гарно ті круасанчики описала, щл я не втрималась. Ось уже півдня з тістом нянькаюсь:) У мене питання: а тісто в холодильнику теж має підходити? Бо у мене з миски вилазить:) А ще: маслом з усих боків мазати? Бо я мажу тільки те, що в середину загортається. Ось так, поки не пізно, питаю. А там побачимо)))
ВідповістиВидалитиЮлічка, привіт!!!
ВідповістиВидалитив холодильнику воно може трошки піднятись, а мазати тільки те що в середину загортається ))
напишеш потім результат? ;)
Оксанко, дуже дякую за рецепт! Навіть сфоткати круасанчики не встигла - злопали всі: і з смородиною, і з грушею, і з вишнями:)) Правда, вони в мене більше на рогалики були схожі:) - я трошки масла пожалкувала і у моїй духовці 190 градусів - то їм забагато. Наступного разу зроблю краще:)Ще раз дуже дякую!
ВідповістиВидалитиЮлічка, я рада що тобі сподобалось ))) от там весь фокус в тому маслі ))) але головне що вийшло смачно ;)
Видалитито виходить дріжджево-слоїсте тісто? Ще не пробувала, проте пам"ятаю, як я возилася в юності пів-дня з справжнім французьким тістом, зробила трубочки з кремом, а домашні мої (особливо татко-солодколюб), за пару хвилин їх змели))))) Зате яка приємність, дивлячись, як вони то смакували))))) Саме тому варто пекти) Круасани чудові! Молодець!
ВідповістиВидалититак, так, то виходить дріжджове-слоєне тісто і дійсно смакота!! мої теж стоптали дуже швидко )))
ВідповістиВидалитидякую ;)
ООО, спасибо, я такой рецептик не пробовала), порадую своих на входных!!!
ВідповістиВидалити