Привіт-привіт красунечки!!!! ;) як вам наша чудова "весна"? )))) ми сьогодні знову достали санчата ))) хоча що дивуватись нам, мама каже в них зараз в Парижі теж сніг лежить, і на днях було -9...от для них це взагалі дивина )))
А я сьогодні хочу трошки розказати вам про Францію, а точніше про французькі страви ))) люблю я з їхньої кухні багато чого, і коли дівчатка з блогу "Девицы-мастерицы" запропонували цікаве завдання "Кулинарное задание №2" ,в якому треба було приготувати страви, які характеризують Францію, я не змогла його пропустити ))) готувались саме ці страви зразу після оголошення завдання, а от до написання посту руки дійшли тільки сьогодні, в останній день прийому ))) так що ділюсь з вами нашим французьким меню )))
На перше в нас був суп вішісуаз ( це цибульковий суп-пюре) , але поки я з фотіком прийшла , то моє сімейство супчик вже доїдало ))) смакота!!!
ну а далі в нас був кіш "Лорен" ))
Як каже Вікіпедія : " Кіш (фр. quiche) - відкритий фрацузький пиріг з основою з пісочного (іноділисткового) тіста і начинкою з яєць, вершків та сиру. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. У свідомості багатьох пиріг асоціюється із французькою кухнею, проте коріння походження рецепту тягнуться до німцівЛотарингії. Там пиріг готували із залишків продуктів (шматочків м'яса, овочів) і тіста, яке залишалося при замісі хліба. З хлібного тіста ліпили основу, яку заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи додали в заливку сир (спочатку це були сорти Комте або Грюйер). А основу пирога з часом стали готувати з пісочного або листкового тіста, від чого пиріг став тільки кращим. Зазвичай кіш подають на стіл гарячим або холодним, із зеленим салатом і вином[1]"
В моєму випадку кіш з лососем
Готується дууууже просто і потім так само просто і швидко з"їдається )))
Рецепт : 1,5 скл. муки просіяти і добавити 100г масла, добре розтерти.Додати 2 яйця і 2 стю лодки сметани, замісити тісто, завернути в харчову плівку і в холодильник на хвилин 30.
За цей час готуєте начинку : збити 150 мл молока, 250 мл вершків і 3 яйця і додати 100 гр натертого сиру і трошки мускатного горіху.
Дістати тісто, розкачати тоненько і викласти в форму так щоб зробити бортики. і далі викладаєте шматочками лосось, заливаєте молочно-сирною сумішшю і ще натираєте зверху трошки сиру. ВИпікати в розігрітій до 180 гр духовці приблизно 40 хв ))
Ну а далі в нас не обійшлось без солодкого ))) напевно не буває так що вдома в нас немає нічого до чаю )) я пекла французьке лимонне печиво ))) Дівчата, воно просто тане в роті )) тому зразу кажу що з одної порціх тіста виходить десь 20-25 штучок і краще робити на дві порції ))
і дуже простий рецепт: 80г масла змішати з 3 ст.ложками цукрової пудри і додати цедру одного лимону і 2 ст. ложки лимонного соку. Далі додати 1 ст. ложку крохмалу, 130 г муки і маленьку дрібку солі. Все змішати з тіста зробити ковбаску, завернути в харчову плівку і покласти в холодильник як мінімум на 1 год, а краще на 2 ))) Далі нарізаєте тісто-ковбаску кружечками десь по 0,5 см, викладаєте на пергамент, і випікаєте в розігрітій до 175 гр духовці 12 хвилиню Печиво має бути ніжно-жовтого кольору і не припечене. Гаряче печиво обвалюєте в цукровій пудрі і насолоджуєтесь смаком )))
Ну а я на сьогодні все ))) готую нашого тата в мандрівку і печу бретонське печиво ))) теж дуже смачне і легке, майже як лимонне )))
Дівчаткам ще раз дякую за чудовий конкурс ;)
Тепла і сонечка Вам ;)
Люблю і обнімаю ;)
Ваша Зірочка ;)
А я сьогодні хочу трошки розказати вам про Францію, а точніше про французькі страви ))) люблю я з їхньої кухні багато чого, і коли дівчатка з блогу "Девицы-мастерицы" запропонували цікаве завдання "Кулинарное задание №2" ,в якому треба було приготувати страви, які характеризують Францію, я не змогла його пропустити ))) готувались саме ці страви зразу після оголошення завдання, а от до написання посту руки дійшли тільки сьогодні, в останній день прийому ))) так що ділюсь з вами нашим французьким меню )))
На перше в нас був суп вішісуаз ( це цибульковий суп-пюре) , але поки я з фотіком прийшла , то моє сімейство супчик вже доїдало ))) смакота!!!
ну а далі в нас був кіш "Лорен" ))
Як каже Вікіпедія : " Кіш (фр. quiche) - відкритий фрацузький пиріг з основою з пісочного (іноділисткового) тіста і начинкою з яєць, вершків та сиру. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. У свідомості багатьох пиріг асоціюється із французькою кухнею, проте коріння походження рецепту тягнуться до німцівЛотарингії. Там пиріг готували із залишків продуктів (шматочків м'яса, овочів) і тіста, яке залишалося при замісі хліба. З хлібного тіста ліпили основу, яку заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи додали в заливку сир (спочатку це були сорти Комте або Грюйер). А основу пирога з часом стали готувати з пісочного або листкового тіста, від чого пиріг став тільки кращим. Зазвичай кіш подають на стіл гарячим або холодним, із зеленим салатом і вином[1]"
В моєму випадку кіш з лососем
Готується дууууже просто і потім так само просто і швидко з"їдається )))
Рецепт : 1,5 скл. муки просіяти і добавити 100г масла, добре розтерти.Додати 2 яйця і 2 стю лодки сметани, замісити тісто, завернути в харчову плівку і в холодильник на хвилин 30.
За цей час готуєте начинку : збити 150 мл молока, 250 мл вершків і 3 яйця і додати 100 гр натертого сиру і трошки мускатного горіху.
Дістати тісто, розкачати тоненько і викласти в форму так щоб зробити бортики. і далі викладаєте шматочками лосось, заливаєте молочно-сирною сумішшю і ще натираєте зверху трошки сиру. ВИпікати в розігрітій до 180 гр духовці приблизно 40 хв ))
Ну а далі в нас не обійшлось без солодкого ))) напевно не буває так що вдома в нас немає нічого до чаю )) я пекла французьке лимонне печиво ))) Дівчата, воно просто тане в роті )) тому зразу кажу що з одної порціх тіста виходить десь 20-25 штучок і краще робити на дві порції ))
і дуже простий рецепт: 80г масла змішати з 3 ст.ложками цукрової пудри і додати цедру одного лимону і 2 ст. ложки лимонного соку. Далі додати 1 ст. ложку крохмалу, 130 г муки і маленьку дрібку солі. Все змішати з тіста зробити ковбаску, завернути в харчову плівку і покласти в холодильник як мінімум на 1 год, а краще на 2 ))) Далі нарізаєте тісто-ковбаску кружечками десь по 0,5 см, викладаєте на пергамент, і випікаєте в розігрітій до 175 гр духовці 12 хвилиню Печиво має бути ніжно-жовтого кольору і не припечене. Гаряче печиво обвалюєте в цукровій пудрі і насолоджуєтесь смаком )))
Ну а я на сьогодні все ))) готую нашого тата в мандрівку і печу бретонське печиво ))) теж дуже смачне і легке, майже як лимонне )))
Дівчаткам ще раз дякую за чудовий конкурс ;)
Тепла і сонечка Вам ;)
Люблю і обнімаю ;)
Ваша Зірочка ;)
ммм, лимонное, говоришь? тает во рту? нужно попробывать!
ВідповістиВидалитисуп-пюре у нас не в чести :) а киш оставим на по-позже :)
спасибо за рецептики)
Наташ, печенье обалденное ))) мы порцию слопали за раз и было мало ))) попробуй обязательно , и пахнет так мммммм... ))
Видалитисуп-пюре мои тоже не очень любят, иногда тыквенный могут есть и со шпинатом, а вот этот с греночками быстро улетел )))
киш если не попробуешь буду тут кормить ;) мы ещё пробовали с мясом копченым и луком жареным, тоже вкуснота ))
Господинька.....дякую))Треба і собі напекти)))
ВідповістиВидалитина здоров"я, сонечко ;) обов"язково напечи ;)
ВидалитиМммм...Смакота!Вірю на слово:)А рецепти-собі в записник:)
ВідповістиВидалитидякую, Людочка)) як спробуєш напиши свої враження ;)
ВидалитиО так, печиво було супер-смачне!!!!!!!!!!!!!!!!!! Все решту надіюсь попробувати)))))) ти велика умнічка і суперова господинька!!!!!
ВідповістиВидалитип.с. лисенькому прувет))))
Дякую, Масік )) спробуєш все )))
Видалитип.с. і лисий тебе виглядає ;)
Какая вкуснота красивая!!!! Фотография Киша подсказывает мне, что диета моя опять не начнется в срок, очень уж аппетитно смотрится))))))
ВідповістиВидалитиА лимонные печеньки мои любимые, обожаю их:))))
Лерочка, спасибочки ))) вот такие вкусности всегда и срывают с диеты )))
ВидалитиНям ням)))) Завтра буду делать печеньки по твоему рецепту))))
ВідповістиВидалитиТанюшка, я думаю вам понравятся ;)
ВидалитиЯк смачно написано, м-м-м... Забираю рецепти в записничок))
ВідповістиВидалитиЮльчику, забирай на здоров"ячко і спробуй обов"язково ;)
ВидалитиО, як смачно! А назви! :)) Пиріг такий схожий іноді граюсь, печу :) Згідна, що дуууже смачно! Суп -пюре ще ніколи не робила, підозрюю, що буду їсти його сама :) Печиво треба якось для екзотики спробувати :) Дякую!
ВідповістиВидалитиОлюська, дякую ))) ба, рідна пирогова душа )))
Видалития теж думала що мої не будуть їсти суп-пюре, а ні...швиденько змели )))
а навіть якщо і для тільки для себе ;) чого не побалувати себе смакотою ;)
Ого...ще й з лососем...
ВідповістиВидалитиВ мене аж слюні потекли...
Обовязково рецепти спробую - хоч обіцяла собі завязувати з тістечками.і малятам сподобається
А ти просто молодець!
Оленочка, дякую )))
Видалития як згадую в мене теж слюні течуть ))
в нас я дуже рибу люблю, тому для мене це взагалі насолода )) хоча і з м"ясом цей пиріг теж неймовірно смачний )))
Ням-ням!!! Зразу захотілося таке зробити, правда спочатку дивлячись на фото все хотілося скуштувати :) Дякую за рецепти! І бажаю успіху в завданні!
ВідповістиВидалитиАльбіночка, дякую ))) твоє побажання допомогло , я попала в ТОП ))
ВидалитиОх, яке все смачнезне, я уявляю!!!
ВідповістиВидалитиМарінка, дуже-дуже смачне )))
Видалитиням-ням))Такого аппетиту нагнала!Хочу до тебе в гості!
ВідповістиВидалити))) ну я старалась ))) ну то приходь в гості ;)
ВидалитиОООО, Зірочко, хіба ж можна так людей... голодних... змучених .... Збираюсь спробувати оте твоє кіш...е та й печиво теж :)
ВідповістиВидалитиВалюш, сорі ))) я сама поки писала то апетиту нагнала ))) коментарі пишу і знову їсти хочу )))
Видалитиспробуй обов"язково ;) легко і головне смачно ))
Спасибо за рецептик! На выходных опробовали печенье. Сразу сделала двойную порцию. Закончилось мгновенно :)
ВідповістиВидалитиАнечка, рада что вам понравилось ))) у нас тоже сразу заканчивается ))
Видалитиух ты!!!! как аппетитно!
ВідповістиВидалитиНаташуль, спасибки )))
ВидалитиЯка смакота!
ВідповістиВидалитиСофійка, дякую )))
Видалития одразу уявила, шо у вас там висить грифельна дощечка, на якій - меню: 1. вішісуаз; 2. кіш "Лорен"; 3 лимонне печиво...
ВідповістиВидалитиАлінка, ти читаєш мої думки ))) дощечка якраз в планах )) і скоро має бути )))
ВидалитиОксаночка, ну ты и соблазнительница, таких вкусностей нафоткала - придется пробовать испечь по твоим рецептикам!
ВідповістиВидалитиОксана, сколько вкуснотищи! Обожаю печь, обязательно испробую твои рецепты) Спасибо!
ВідповістиВидалити