Сторінки

14 березня 2013 р.

Французьке меню ))

Привіт-привіт красунечки!!!! ;) як вам наша чудова "весна"? )))) ми сьогодні знову достали санчата ))) хоча що дивуватись нам, мама каже в них зараз в Парижі теж сніг лежить, і  на днях було -9...от для них це взагалі дивина )))
 А я сьогодні хочу трошки розказати вам про Францію, а точніше про французькі страви ))) люблю я з їхньої кухні багато чого, і коли дівчатка з блогу "Девицы-мастерицы" запропонували цікаве завдання "Кулинарное задание №2" ,в якому треба було приготувати страви, які характеризують Францію, я не змогла його пропустити ))) готувались саме ці страви зразу після оголошення завдання, а от до написання посту руки дійшли тільки сьогодні, в останній день прийому )))  так що ділюсь з вами нашим французьким меню )))
 На перше в нас був суп вішісуаз ( це цибульковий суп-пюре) , але поки я з фотіком прийшла , то моє сімейство супчик вже доїдало ))) смакота!!!
 ну а далі в нас був кіш "Лорен" ))
Як каже Вікіпедія : " Кіш (фр. quiche) - відкритий фрацузький пиріг з основою з пісочного (іноділисткового) тіста і начинкою з яєць, вершків та сиру. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. У свідомості багатьох пиріг асоціюється із французькою кухнею, проте коріння походження рецепту тягнуться до німцівЛотарингії. Там пиріг готували із залишків продуктів (шматочків м'яса, овочів) і тіста, яке залишалося при замісі хліба. З хлібного тіста ліпили основу, яку заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи додали в заливку сир (спочатку це були сорти Комте або Грюйер). А основу пирога з часом стали готувати з пісочного або листкового тіста, від чого пиріг став тільки кращим. Зазвичай кіш подають на стіл гарячим або холодним, із зеленим салатом і вином[1]"
В моєму випадку кіш  з лососем
Готується дууууже просто і потім так само просто і швидко з"їдається )))



Рецепт : 1,5 скл. муки просіяти і добавити 100г масла, добре розтерти.Додати 2 яйця і 2 стю лодки сметани, замісити тісто, завернути в харчову плівку і в холодильник на хвилин 30.
За цей час готуєте начинку : збити 150 мл молока, 250 мл вершків і 3 яйця і додати 100 гр натертого сиру і трошки мускатного горіху.
Дістати тісто, розкачати тоненько і викласти в форму так щоб зробити бортики. і далі викладаєте шматочками лосось, заливаєте молочно-сирною сумішшю і ще натираєте зверху трошки сиру. ВИпікати в розігрітій до 180 гр духовці приблизно 40 хв ))
 
 Ну а далі в нас не обійшлось без солодкого ))) напевно не буває так що вдома в нас немає нічого до чаю )) я пекла французьке лимонне печиво ))) Дівчата, воно просто тане в роті )) тому зразу кажу що з одної порціх тіста виходить десь 20-25 штучок і краще робити на дві порції ))

   і дуже простий рецепт: 80г масла змішати з 3 ст.ложками цукрової пудри і додати цедру одного лимону і 2 ст. ложки лимонного соку. Далі додати 1 ст. ложку крохмалу, 130 г муки і маленьку дрібку солі. Все змішати з тіста зробити ковбаску, завернути в харчову плівку і покласти в холодильник як мінімум на 1 год, а краще на 2 ))) Далі нарізаєте тісто-ковбаску кружечками десь по 0,5 см, викладаєте на пергамент, і випікаєте в розігрітій  до 175 гр духовці 12 хвилиню Печиво має бути ніжно-жовтого кольору і не припечене. Гаряче печиво обвалюєте в цукровій пудрі і насолоджуєтесь смаком )))
     Ну а я на сьогодні все ))) готую нашого тата в мандрівку і печу бретонське печиво ))) теж дуже смачне і легке, майже як лимонне )))
 Дівчаткам ще раз дякую за чудовий конкурс ;)
 Тепла і сонечка Вам ;)
Люблю і обнімаю ;)
Ваша Зірочка ;) 

36 коментарів:

  1. ммм, лимонное, говоришь? тает во рту? нужно попробывать!
    суп-пюре у нас не в чести :) а киш оставим на по-позже :)
    спасибо за рецептики)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташ, печенье обалденное ))) мы порцию слопали за раз и было мало ))) попробуй обязательно , и пахнет так мммммм... ))
      суп-пюре мои тоже не очень любят, иногда тыквенный могут есть и со шпинатом, а вот этот с греночками быстро улетел )))
      киш если не попробуешь буду тут кормить ;) мы ещё пробовали с мясом копченым и луком жареным, тоже вкуснота ))

      Видалити
  2. Господинька.....дякую))Треба і собі напекти)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на здоров"я, сонечко ;) обов"язково напечи ;)

      Видалити
  3. Мммм...Смакота!Вірю на слово:)А рецепти-собі в записник:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, Людочка)) як спробуєш напиши свої враження ;)

      Видалити
  4. О так, печиво було супер-смачне!!!!!!!!!!!!!!!!!! Все решту надіюсь попробувати)))))) ти велика умнічка і суперова господинька!!!!!
    п.с. лисенькому прувет))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Масік )) спробуєш все )))
      п.с. і лисий тебе виглядає ;)

      Видалити
  5. Какая вкуснота красивая!!!! Фотография Киша подсказывает мне, что диета моя опять не начнется в срок, очень уж аппетитно смотрится))))))
    А лимонные печеньки мои любимые, обожаю их:))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лерочка, спасибочки ))) вот такие вкусности всегда и срывают с диеты )))

      Видалити
  6. Ням ням)))) Завтра буду делать печеньки по твоему рецепту))))

    ВідповістиВидалити
  7. Як смачно написано, м-м-м... Забираю рецепти в записничок))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юльчику, забирай на здоров"ячко і спробуй обов"язково ;)

      Видалити
  8. О, як смачно! А назви! :)) Пиріг такий схожий іноді граюсь, печу :) Згідна, що дуууже смачно! Суп -пюре ще ніколи не робила, підозрюю, що буду їсти його сама :) Печиво треба якось для екзотики спробувати :) Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюська, дякую ))) ба, рідна пирогова душа )))
      я теж думала що мої не будуть їсти суп-пюре, а ні...швиденько змели )))
      а навіть якщо і для тільки для себе ;) чого не побалувати себе смакотою ;)

      Видалити
  9. Ого...ще й з лососем...
    В мене аж слюні потекли...
    Обовязково рецепти спробую - хоч обіцяла собі завязувати з тістечками.і малятам сподобається
    А ти просто молодець!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оленочка, дякую )))
      я як згадую в мене теж слюні течуть ))
      в нас я дуже рибу люблю, тому для мене це взагалі насолода )) хоча і з м"ясом цей пиріг теж неймовірно смачний )))

      Видалити
  10. Ням-ням!!! Зразу захотілося таке зробити, правда спочатку дивлячись на фото все хотілося скуштувати :) Дякую за рецепти! І бажаю успіху в завданні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Альбіночка, дякую ))) твоє побажання допомогло , я попала в ТОП ))

      Видалити
  11. Ох, яке все смачнезне, я уявляю!!!

    ВідповістиВидалити
  12. ням-ням))Такого аппетиту нагнала!Хочу до тебе в гості!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ))) ну я старалась ))) ну то приходь в гості ;)

      Видалити
  13. ОООО, Зірочко, хіба ж можна так людей... голодних... змучених .... Збираюсь спробувати оте твоє кіш...е та й печиво теж :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Валюш, сорі ))) я сама поки писала то апетиту нагнала ))) коментарі пишу і знову їсти хочу )))
      спробуй обов"язково ;) легко і головне смачно ))

      Видалити
  14. Спасибо за рецептик! На выходных опробовали печенье. Сразу сделала двойную порцию. Закончилось мгновенно :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анечка, рада что вам понравилось ))) у нас тоже сразу заканчивается ))

      Видалити
  15. я одразу уявила, шо у вас там висить грифельна дощечка, на якій - меню: 1. вішісуаз; 2. кіш "Лорен"; 3 лимонне печиво...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Алінка, ти читаєш мої думки ))) дощечка якраз в планах )) і скоро має бути )))

      Видалити
  16. Оксаночка, ну ты и соблазнительница, таких вкусностей нафоткала - придется пробовать испечь по твоим рецептикам!

    ВідповістиВидалити
  17. Оксана, сколько вкуснотищи! Обожаю печь, обязательно испробую твои рецепты) Спасибо!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...