Сторінки

27 листопада 2012 р.

Новорічні вітання ))

Привіт - привіт ))
  Закинула трошки блог, але зате активно готуюсь до свят ))
На вихідних присіли на суші )) крутили три рази ті роли і тішились що Насті не дуже сподобались бо нам більше залишалось )) Настуня вирішила що їй краще звичайне мНясо ))
  Ну а я нарешті прибарал свій стіл і засіла за листівки )))
  цю робила по скетчу від Яни, але терміни пройшли, а сфоткати забула )))
Картинку покрила лаком, вживу файно блищить вживу ) ну і глітеру добавила )))

Чудового дня і фантастичного настрою вам ;)
Люблю і обнімаю вас ))
Ваша Зірочка ;)

31 коментар:

  1. красивые новогодние цвета, понравился эффект "заснеженности"

    ВідповістиВидалити
  2. Класна листівочка, така вінтажна )))
    Що до садочку, мені здається то вже винні батьки дівчинки. Дітки дуже старанно копіюють поведінку батьків, навідь погану. Хоча буває всяке. У нас у дворі одна матуся дуже воювала зі своїм малим розбишакою, бо за ним таки "золоті верби росли", усіх дітей лупцював. А пішов до садочку і, мабуть, таки вихователька знайшла до нього підхід, бо перестав битися.

    ВідповістиВидалити
  3. Видела, ты заходила только что :-) Спасибо :-) ... От ситуации в садике я тоже в шоке... И кем такая девочка вырастет, интересно? Оно ж всё из семьи и берётся...

    ВідповістиВидалити
  4. Оксанко, дуже гарна листівка - дуже-дуже!!! Уявляю,як вона виблискує наживо!!!
    Про ситуацію не знаю, що написати... Думаю, та мама втратила (а може, і не мала) контроль над дитиною, а то і боїться , щоб бува не образити її (шоколадка в рюкзаку це, мені здається, занадто!)
    У нас вчора було таке: виходимо з поліклініки, а дівчинка років 5 перегородила нашому візочку дорогу і не пускає! Ми спочатку посміялися, а потім, коли вона навіть і не думала пропустити нас, я її попросила, щоб дала нам дорогу. Дівчинці хоч би що! І що цікаво, весь цей час мама стояла поруч і сміялася %) ... Інколи страшно стає, коли бачиш таке виховання чи, точніше, відсутність його...

    ВідповістиВидалити
  5. Оксаночка,листівка чудова!!!
    На рахунок садочку,навіть незнаю,...Моя малявка тільки з наступного тижня почне ходити)))
    Але,ти правильно зробила,що сказала тій мамі!Можливо поговори з донечкою,скажи нехай спілкується,грається з іншими дітками!Просто,страшно подумати,що мого б статись!

    ВідповістиВидалити
  6. Чудова листівочка:),свято наближається))...!
    Ти вчинила все правильно! В мене з донею теж була ситуація,хлопчик набив їй гулю:(,вибачення ніхто не просив,я прийшла за донею і кажу до виховательки,що хай малий вибачиться,бо дітей треба вчити,якщо їх вдома не хочуть:(. Дітки ростуть особистостями,яких треба вчити поваги один до одного. Я думаю,що твоя доня все сама зрозуміла,по поведінці тої дівчинки:)!

    ВідповістиВидалити
  7. Привіт!
    Незважаючи на нестачу часу, все ж вирішила написати тобі)))) свою думку про садочок))))

    Ситуація, звісно, неприємна, але буває, на жаль, коли дітки починають "коллективізуватися". Розписувати багато не буду, коротко:
    до мами тобі звертатись нема змісту, тим більше, що вона бачила, і нічого не сказала, ні тобі, ні своïй дитині. Проблема в тому, що в кожній сімï своï принципи виховання і своï звички, ти не можеш вказувати мамі, що вона казати чи чому вчити свою дитину... хтось бється вдома і вважає, що це нормально, що всі так роблять, а хтось виховує по-іншому... З ким тобі треба поговорити - то це з вихователькою. Бо в садочок приходять різні діти, з різних сімей і з різним вихованням, але це заклад, де є своï правила, і вони однакові для всіх. Вдома можеш плюватись і кидати хліб на землю, в садочку не можна, вдома можеш мамі очі вицарапати чи тата обматюкати, в садочку НЕ МОЖНА, і все. Це найперше завдання кожноï виховательки - чітко пояснити правила і слідкувати за тим, щоб всі îх дотримувались; а те, що та Настя зробила твоïй, це не просто НЕ МОЖНА, це ще й НЕБЕЗПЕЧНО, тому вихователька мала б наказати ту дитину і мустить розяснити ïй що і як, та і причини випитати. Бо діти в садочку - то ïï відповідальність, ти ж доручаєш свою дитину виховательці, а не кожній мамі окремо... А якщо тим більше ти і раніше помічала, що та дитина погано на твою впливає, поговори з вихователькою, попроси, щоб вона ïх розділила, щоб вони не сиділи поруч, працювали в різних групах, на прогулянках нехай пильніше за ними слідкує і все таке....
    Щасти вам!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вибачте, але я-таки вислювлюсь тут. Звичайно, вихователька мала якось вплинути на дитину, присоромити її. Але все покладати на вихователя, як і на вчителя - то є неправильно. Це я кажу, як вчитель в другому поколінні, як людина, яка добре знає систему виховання і навчання в школі і садочку. Все починається з родини. І якщо не впливати на ботьків, а ті не підтримають вихователя - краще не стане. Такі дітки, як та Настя, коли приходять до школи, стають зовсім некерованими. І то не є вина вчителя чи вихователя, то вина батьків, які не приділяють дитині достатньо уваги, часто самі невиховані, а ще знають (і вчать дітей) тільки правам, ніколи не згадуючи про обов'язки. Ще й мають наглість заявляти, що виховання - то не їхній клопіт, бо дитина, бачте, в садочку/шлолі, а значить вихованням займається тільки вчитель/вихователь.
      Вибачте, може, різкувато, але вже наболіло.

      Видалити
    2. YuliaM, не треба вибачатись ні за висловлену думку, ні за те, що різкувато)))) особисто я все розумію, я, до речі, теж педагог і теж мама)))
      але ми тут говоримо про конкретний випадок, а не про теорію : мама ж бачила, що ïï дитина зробила і не те, що не сказала вибачитись дитині, а навіт сама не вибачилась, не сказала, що поговорить з донечкою і все таке... то що з нею говорити? чужу дорослу жінку виховувати? по-моєму на це розраховувати не варно, про це я і писала. А вихователька з дітками цілий день, і вона може поговорити з дівчинкою, пояснити ïй, що добре, що погано... ïï може дитина навіть краще, ніж маму, послухає. А якщо то не принесе плодів і дівчинка далі буде себе погано поводити, то і наказати (саме наказати, а не присоромити, бо якщо дівчинка вихована так, що не знає, що таке сором, то воно ïй нічого не дасть). Але то вже вихователька вирішить як робити з тією дитиною. А в конкретному Оксаниному випадку, ïй треба перш за все захистити свою, знову ж таки через спілкування з педагогом і своєю дитиною.
      Цікаво ще б було твою думку почитати, Оксана))))

      Видалити
  8. Яка ЛИСТІВКА!ВАУ!Ті гілочки мені так нра)))
    Садочкові приколи....та...я того "добра"вже набачилась,а в школі-то ще що робиться!Подекуди складається враження,що дітей виховуємо тільки ми.Напрвду,деякі батьки мало уваги приділяють вихованню своїх чад,вважаючи що вони самі-самі і дуже вправно дають собі раду та вміють "дати відсіч"-таке,нажаль,викривленне уявлення в людей,про дати відсіч",коли дитина ще й ні за що б"ється....ех...болюча тема....Бажаю,щоб таке сталось востаннє.І добре,що за см до біди Бозя Нанічку вберіг.

    ВідповістиВидалити
  9. Ух ты,какая красотаааа!Очень по новогоднему)))

    ВідповістиВидалити
  10. листівка шикарна! як і завжди:)
    а про ситуацію, що можу сказати.... мама та КОЗА (і навіть перепрошувати не збираюсь) і дитина такою ж росте! є категорія таких мам, які вважають, що дітям можна все, бо це діти... але нажаль потім з таких дітей виростають самозакохані егоїсти, забіяки, "безпредельщики"... я дуже люблю діток, але все-таки притримуюсь тої думки, що розпускати їх не можна, особливо, коли вони роблять вчинки які можуть зашкодити не тільки їхньому здоров"ю, а й оточуючим...
    треба було тобі самій присварити ту малу, якщо від мамаші не було адекватної реакції

    ВідповістиВидалити
  11. Кльова листівочка :)

    Ти знаєш, моя мала теж така розбишака, але це лиш вдома, хоча раз в садочку вихователька жалілась на неї, але зараз навпаки хвалять, ттт. Думаю що тут ще вихователька знайшла підхід... Не знаю чому, але вона постійно б"ється із чоловіка племінницею (вона на 2 місяця старша) і з сусідським хлопчиком, але то вже із-за іграшок, тай він теж до малої задирається, відбирає іграшку і втікає, хоче щоб Аня побігала за ним :)))))) При чому ми знею постійно розмовлям і пояснюєм, що треба ділитись іграшками, битись не можна.. Але і дуже наказувати не можу, бо бачу що це в неї темперамент такий, вона мусить бути першою і все по її.. правда з останнім ми інтенсивно боримся.
    В мене мала теж пару раз приходила подряпана, правда не настільки.. тут я в шоці від твоєї розповіді..
    І вважаю що мама точно б мала попросити пробачення, але видно в них в сім"ї це неприйнято.

    Поговори з донечкою, щоб вона не дружила з тією дівчинкою , це єдиний вихід.
    :)

    ВідповістиВидалити
  12. листівка суперська!! впевнена, що глітер її зробив ще святковішою!!
    а проблеми - дітки, мами і садок... мама тут однозначно неправа. ну нехай її дитина є непосидною та вредною,і тяжко дається контролю, але вибачитись треба. а не шоколадкою відмазуватись. а між дітками таке буде ше довго... і не завжди ми можем бути поруч.. такшо садок - це перша зустріч наших чад з реальним сьогоденням. тяжко, але нікуда не дінемся... лишається нам вчити діток,що різні люди і діти бувають,і як правильно поводитись в різних ситуаціях. Тримайтеся! :)

    ВідповістиВидалити
  13. Спочатку про листівку - файнюча! Молодець, що готуєшся до свят, бо я ніяк ту підготовку розпосати не можу.
    Тепер про садочок. Я в шоці. В шоці, бо не знаю, як поводитись в такій ситуації. Не можу уявити, що я би робила на твоєму місці. І від того я в шоці...

    ВідповістиВидалити
  14. Класна листівка! Така святкова! А щодо садка, то такі батьки. Нажаль! І буде та дитина так робити і дальше, бо їй так хочеться. Тут тре боротися з батьками, а вже потiм з дитиною. Я б так само вчинила як і ти.

    ВідповістиВидалити
  15. На жаль, зараз багато батьків не звертають увагу на виховання своїх дітей. Різні причини: байдужість, негаразди в сім*ї, прагнення заробити якусь копійку і тому брак часу - в кожного своя. Діти предоставлені самі собі. Приходять додому, мама включає телевізор, от і все виховання. Інші, навпаки, купують все, що дитина забажає, цим і обмежуються.Що ще треба, адже все що дитина хоче купили.Мамину поведінку дитина проектує на себе."Так мама робить, отже це правильно". дівчинка ж не прореагувала на оклик мами. Мені цю маму жалко, адже це тільки листочки, а ягідки ще будуть, коли дитина підросте.Але, вихователька не мама, і правила поведінки в садку інші, і треба час від часу повторювати з дітьми ці правила.Дитина ще зрозуміє, мама - ні.

    ВідповістиВидалити
  16. Оксаночко - листівка мега різдвяно-суперова=) Кльова така. А
    щодо ситуації - то таки так, виховання в кожній сім*ї різне. Тут нічого не зробиш. Потрібно просто щоб були в садочку правила: і такі речі як захотіла посеред заняття займатись іншим - і пішла собі - це не "за правилами садочку", можна сказати і дитині і мамі - якщо не хочете рухатись за правилами содочку, не ходіть в садочок. Але це повинно бути слово виховатиля якщо не директора садочку. Мені єдине ту маму шкода - уявляю собі, що та дівчинка БОС дома і вона всім заправляє - важко мабуть мамі, коли та командує чи істерики закатує, бо знає що все має бути по її. Просто дівчинку не навчили поважати інших - а зараз то вже добряче пізнувато вкладати в голову їй, що вона не одна і не пуп землі. Дуже хочеться сподіватись, що таких ситуації більше не буде.

    ВідповістиВидалити
  17. Оксаночка, очень красивая открыточка!!!
    А по садику... мое единственное пожелание к воспитателям и учителям - следить за безопастностью деток, от невоспитанных деток и мамочек не застрахуешься, всем не объяснишь, но здоровье - это действительно оч серьезно! и тут можно немножко и забыть про деликатность, никто кроме нас не защитит наших деток. Ты все правильно сказала той маме, а подрастет твоя доча и она поймет, что от неадекватных все же лучше держаться подальше))

    ВідповістиВидалити
  18. Ксю, листівка пречудова. Графіка рулить))))

    І співчуваю((( Добре, що все обійшлося!!!

    ВідповістиВидалити
  19. Оксаночка, к сожалению часто приходится сталкиваться вот с такими ситуациями...многие люди искренне считают, что понятия ребёнок и баловство это одно и тоже (просто многим так легче жить...мол дитё пусть вытворяет что угодно - оно же маленькое, что ему тут обьяснишь...) вот и растут такие вот бурьянчики, как я их называю - сами по себе...виноваты конечно же их родители....
    мой Мишулик тоже в такие пролёты попадал, а в саду - так особенно...на душе обидно, но всёравно я не перестаю каждый день говорить своему сыну, что нужно быть добрым и отзывчивым ребёнком, и не держать зло в ответ на некоторых деток - я так ему и говорю, что дети не виноваты, что их родители так их воспитывают...пусть сразу понимает суть проблемы...потому что, как я вижу, наши дети в очень раннем возрасте сталкиваются с правдой жизни(((

    ВідповістиВидалити
  20. Оксанка, твоя листівка просто шикарна, така святкова.Шкода, що ти пропустила, той конкурс...Це хорошо заявка на перемогу була б)))
    А від садка я просто в шоці, як подумаю, що не за горами мене таке чекає...от, сидиш поки в декреті стараєшся вложити все найкраще у свою кровинку, а потім сам не знаєш з ким твоя дитина поведеться по життю...але різні діти, різні батьки - в кожного свої пріоритети в житті..
    Думаю, тобі варто на такому прикладі пояснити Настуні, що з такими дітками краще не дружити, бо могла вся ця історія закінчитися набагато гірше.

    ВідповістиВидалити
  21. Оксанко, листівка - супер!
    А з приводу інциденту - ти абсолютно правильно зробила, що звернулася до мами. Вихователь теж мала якось вплинути на дитину. Але бітьки знову ж таки мають бути в курсі. Бажаю, щоб нічого такого більше не траплялось.

    ВідповістиВидалити
  22. Оксано, співчуваю, це жахливо (знаю, як вчитель, які діти бувають). Я за те, щоб вчити дітей підбирати собі друзів і з ким спілкуватися. І як триматися подалі від неадекватних. Навіть і не знаю як тебе підтримати більше
    П.С. Листівка чудова, вся блищить і запрошує в гості :-)

    ВідповістиВидалити
  23. Оксаночко, дуууже весельнька листівочка вийшла!
    Ну а щодо садочку - я також з жахом уявила ту ситуацію, бо, чесно-кажучи, кожен день теж думаю про таке. Ми віддаємо наших малюків домашніх, вихованих в колектив, де всі дуже різні. І характери (і де тільки вони беруться :) теж дуже різні не зважаючи на те, що ніби всі намагаються вчити "тільки доброму". І ніхто не застархований від того, що його найдорожчий малюк прийде з того садка з розбитим носом чи ще щось (не дай Боже) гіршим :( Я приєднуюся до тих, хто вважає, що в садку за дітками повинні наглядати вихователі і правил поведінки в колективі повинні вчити вони. Згодна, що це дуже нелегко, особливо коли вдома вчать не так, або взагалі ніяк. Зрозуміло, що з мамою тут вже розмови не вийде (то вже така натура), а на дівчинку і її поведінку повинна звернути особливу увагу вихователькаі поспостерігати за нею (на скільки я розумію, у вас не типовий садочок, де 24 дитини в групі, тому приділити більше уваги комусь напевно не є такою проблемою). Багато в нас свинства в житті трапляється, але особливо прикро, коли це стосується діток :((
    Ростіть здоровенькі і нехай вас надал оминають такі прикру і небезпечні ситуації!

    ВідповістиВидалити
  24. Оксана, какая прелесть....она как будто покрыта изморозью!!

    ВідповістиВидалити
  25. Зозулько,чудова листівка,така таємнича та казкова,наче справді Санта до нас завітав)))

    ВідповістиВидалити
  26. Ой, кошмар какой (это я не про открытку)!
    У нас в бывшем садике (мы перевелись в другой)есть девочка Катя с неблагополучной семьи, так она тоже ни с того ни с сего могла в лицо вцепиться, или укусить или поцарапать ногтями. Воспитатели тоже объяснить не могут, вроде гуляла, а тут уже укусила за щеку девочку. Мама с улыбкой, (вроде это нормально явление) "Катя, иди извинись,... так нельзя.."
    Была свидетелем, когда мама говорила, чтобы Катю дети били за то, что она кусается.... Хотя это не выход из ситуации...
    В твоем случае могу только посоветовать, чтобы Настюшку отсадили от нее на уроках! А если, не дай Бог конечно, такое повториться то разговаривать с самой Настей (мамы то всегда своих детей выгораживают) зачем и почему она это сделала?...
    ПУсть все у вас будет хорошо!!!
    Открытка супер, как всегда!!!!
    Ого, сколько букв у меня))))

    ВідповістиВидалити
  27. Да такое дело щекотливое!! Е мае!!! Но в общем ты правильно сделала что поговорила с мамой девочки!!!! Если не поможет, то говори непосредственно с ребенком, обычно деи чужую тети слушаются, либо это вообще не воспитанный ребенок!!!

    ВідповістиВидалити
  28. Ой открытка!! Открытка как всегда супер!!!!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...