Сторінки

30 липня 2012 р.

Варення з агрусу "Королівське"

Доброї ночі вам ))) а кому і доброго ранку ;) 
Нарешті моє чудо замучене заснуло, а я добралась, щоб поділитись з вами обіцяним рецептиком вареннячка )) і тоді до вишивки ))) Вчора закінчила одну роботу, сьогодні вже занесла в багетку )) а тепер вишиваю ПІФ ))) і сподіваюсь що майбутній власниці сподобається ))) 
 ну а тепер про варення )))  Ось тут я згадувала про це чудове "Королівське" варення )) Смак в нього справді неповторний і дуже цікавий )) ну і намахатись з ним теж треба добре, але воно цього варте ))) 
 Значить так )) для смакоти нам потрібно....
1 кг агрусу, 1.5 кг цукру, грецькі горішки почищені і порізані і 2 склянки води. В агрусу відрізати верх і дістати зернятка і в кожну агрусинку запхати шматочок горіха ( це самий довгий етап ) . На 20 хвилин залити холодною водою ягоди, злити її в іншу посуду , додати цукру і зварити сироп. Цим сиропом залити агрус і настоювати на менше трьох годин. Потім нагрівати варення на слабкому вогні, але не дати закипіти, так два рази. Охолодити варення і в банки ))) і потім головне дотерпіти до зими і не з"їсти раніше всі запаси ))) 
 Ще знайшла в неті рецепт з фотками ))) Але тут з медом.....я так думаю що буде занадто солодке...може щось потім злипнутись )))

 
Ех..згадала той смак і аж слинки потекли ))) все побігла до станка ))) а завтра знову басейн ))) ляпота ))) 
Солодких снів вам ;) 
Ну а хто читає зранку, то бадьорого ранку і суперового дня )) 
Люблю і обнімаю вас;) 
Ваша Зірочка ;) 

26 коментарів:

  1. Оксаночка,это какое-то элитное вареньице !!! )))
    Я уже не помню, когда я ела крыжовник,,, по детству помню любила хрумкать этот плод, а сейчас в моем саду его кусты не растут и я пожалуй, подзабыла о существовании такой ягоды.
    Спасибо, что напомнила, слюнки потекли глядя на твое варенивае-варенье)).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Викуля там вкус просто невероятный....я сама когда вспоминаю слюнки текут рекой )))
      а крыжовник что-то пропал ((( мало кто продает ((

      Видалити
  2. ООО я помню ты писала про это варенье, ммм как вкусно наверное!!!! Просто жуть как слюнки текут!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, да , Ириш, оно оооооооооооооочень вкусное )))) стоит попробовать сделать )))

      Видалити
  3. Навіть не чула про таке, сама напихала горіхами черешні, а от аґрус ні. Думаю з медом не буде таке солодке, бо мед таки має трохи гіркоти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олічка, дякую ))) а я ніколи черешневе не пробувала ))) теж напевно смакота!!!!!
      о, і з мед я такого не знала ))) видно що я не спец по закрутках )))

      Видалити
  4. ммням-мммняям....захотілось того вареннячка одразу))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. то не просто ммням....то мммммммммммммнннннняяяяяяяям ))))))
      а в нас нажаль немає цього року ((( не було агрусу ((( так що чекай до наступного ))

      Видалити
  5. Смачнюще вийде варенячко!Я такого понямала б із задоволенням!:) А чи є ще агрус,бо шось не бачила на базарі?Оксанко,дякую за рецепт!Обов'язково збережу:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров"ячко Наталочка!!!
      ми тільки один раз цього року натрапили на баночку агрусу на базарі і все ((( чомусь мало цього року (((

      Видалити
  6. Оксанко, ну ти й молодець! Невже сама готуєш такий делікатес?!! Я, звичайно, солодкоїжка, але мого терпіння на таке не вистачає :)))
    А взагалі "Королівське варення" мені чомусь запам"яталось з фільму про Галину Брежневу :))) Там дружина генсека готувала його, тільки з вишнями, здається :))) Але, по-моєму, до агрусу горішки більше пасують! Дуже цікаво було б спробувати! Може колись і подолаю свою лінь і зроблю маленьку баночку! Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюся, я тільки помагаю бабці ))) то вона в нас любить завжди знайти і пробувати такі цікаві рецепти ))) Дівчатка теж пишуть що робили з черешнями ))) варто спробувати )))

      Видалити
  7. Ксю, дякую за рецептик! Супер просто - вже записала його собі, наступного року обов'язково зроблю.. Цього року щось агрусу дуууже мало було ((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров"ячко, сонце )))
      от і я кажу що агрусу було дууууууже мало (((

      Видалити
  8. Це щось таке привабливе і так заманює :)От тільки чому агрус десь пропав? Я давно не бачила...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюсь, там смак такий...ммммммм...воно ж тане в роті )))
      і не тільки ти давно агрус не бачила ((( нема його чомусь (

      Видалити
  9. Відповіді
    1. На здоровье, Анечка ))) это тебе в копилочку к малиновому )))

      Видалити
  10. Агрус))) То такий смаколик))) Особливо зараз))) Варення має бути надзвичайне!!!!! Чекаю на порцію ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, так сонце ))) зараз то смаколик ))) а от наступного року буде в самий раз ))) і вареннячко буде )))

      Видалити
  11. верю-верю, что получится божественное лакомство, я варила как-то из крыжовника, правда без орехов, а с чем-то другим... (забыла:) это было нечто!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ленусь, заинтриговала!! интересно с чем ещё можно сделать )))

      Видалити
  12. Ой! Загорелась сделать такое! Спасибо! Ксюш, а ты сделала обложку к альбому по проекту Саши? Я вот делаю...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анютка, давай, давай попробуй )))
      а обложку я уже сделала )) вот тут показывала ))
      http://shchasluvazirochka.blogspot.com/2012/06/blog-post_18.html

      Видалити
  13. Дякую! Ой. як смачно ж написано!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...