Сторінки

22 серпня 2011 р.

Розповіді про Париж, частина 2, музей воскових фігур Гревена

В перші наші поїздки ми навіть і не знали про існування цього музею воскових фігур, а цей раз готувались до поїздки і ми і мама, пошукали по нету, що можна ще глянути і натрапили на велику кількість музеїв і в тому числі цей..... і як виявилось він знаходиться майже поруч з нашим будинком ))) 10 хвилин пішки )))
Кажуть що цей музей другий після музею мадам Тюссо, не знаю як лондонський, але порівнюючи з музеєм Тюссо в Амстердамі, можу сказати що музей Гревена в Парижі набагато кращий і попасти туди варто!! а ще це самий дорогий музей в Парижі ))) зекономити 30 % на вхідному квитку можна за допомогою Paris Visite, про який я розповідала в минулому пості ;) 


10, boulevard Montmartre;
Проїзд: станція метро Grands Boulevards (лінія 8 чи 9); авт.20,39,48,67,79,85
Працює : пн-птн з 10.00 до 18.30; суб., нед., святкові дні з  10.00 до 19.00







Музей був відкритий в 1882 році, а задумка з"явилась в 1881 в журналіста Артура Меєра, який захотів зробити музей про знаменитостей подібний до музею мадам Тюссо і реалізувати цей задум йому допоміг скульптор і карикатурист Альфред Гревен, саме той чиє ім"я носить тепер музей )) Тепер в музеї більше 500 фігур
 Вхід  в музей починається з Палацу Примар (Дворец Миражей), це візитна картка музею, чудове шоу-калейдоскоп. створене за допомогою світла, зеркал і музики. Принцип цього шоу придумав ще Леонардо да Вінчі. Взято 8 пласких  зеркал, з яких зроблене коло і люи які знаходять в центрі цього кола можуть бачити велику кількість своїх зоображень. а в цьому Палаці крім зеркал на колонах розміщені різні картинки, які повертаються під музику і таке враження що ти опиняєшся в пустелі, а потім в арабському замку, а потім в тропічному лісі, а потім в індійсьму храмі і все це супроводжується певною музикою і звуковими ефектами. Чесно кажучи, спочатку ми незрозуміли чому зайшли в музей і пропало світло...але потім коли почалось це шоу...це було настільки заворожуююче....




ну а далі попадаєш в чудовий світ фігур ))) є такі що не дуже схожі, є такі що видно що то воскові, а є такі що здаться враження ніби вони живі ))) і зі всіма можна фоткатись . Музей складається з 10-ти різних павільйонів в кожен присвячений певній темі, кіно, мистецтво, спорт, театр, історія, кафе і ресторани Парижу, історія Франції.....


а там багато фоток....



Не люблю Піта, але він дуже хотів з нами сфотографуватись ))






А от з Елтоном Джоном пограла залюбки 






а чоловік не міг пропустити Моніку Беллучі )))




ну а мені захотілось посидіти за одним столиком з Жаном-Полем Готьє 




і поспівати з Паваротті 




а тут трошки познущались з цього чоловічого органу ))) коли його трогаєш фігура так смішно ойкає і сміється )))




Нануся з королевою








всі фотки показувати не буду ))) їх більше 100 ))) з своєї сторони пораджу хто буде в Парижі обов"язково побачити цей музей ;) 


там є ще Селін Діон, Майкл Джексон, Шарль Азрнавур, Луї Армстронг, Моцарт, Філ Колінз, Мірей Матьє, Бріджит Бардо, Елвіс Преслі, Мстислав Ростропович і його концерт біля Берлінської стіни, Ізабель Аджані, Жан Рено, Жерар Депардьє, Наомі Кембел, Чарлі Чаплін, Луі де Фюнес, Мерлін Монро, генерал де Голль, Наполеон, Людовік 14, Жанна д"Арк, Тоні Блер, Джорж Буш, Жак Ширак, Володимир Путін,  Ніколя Саркозі, Барак Обама, Міхаель Шумахер, Зінадін Зідан, Пеле, Альберт Енштейн, Франкенштейн, Пікассо, Далі, Нострадамус, Амелі Нотомб, Віктор Гюго, Ренуар, да Вінчі, Мікеланджело, Ернест Хемінгуей, сім"я Наполеона, страта Жанни д"Арк, Квазімодо і Есмеральда, "чорна чума" Європи, королі Франції і багато багато інших )))
ще трошки можна глянути на їх сайті - ТУТ

13 коментарів:

  1. Спасибо за хорошие впечатления!

    ВідповістиВидалити
  2. Класно...) Фото з Папою дуже сподобалось, фігури ніби живі!

    ВідповістиВидалити
  3. читаю твої розповіді з роззявленим ротом!)))

    ЩЕ!!!

    ВідповістиВидалити
  4. І я ще хочу!!! Так цікаво!!!! І в Париж я вже хочу, завдяки тобі )))

    ВідповістиВидалити
  5. АААААААА!!!!!!АффігЄть!
    я вже чекаю твоїх рохповідей,як серіалу...ггг...
    ти б оголосила якусь годинку,чи що....а то тицькаю весь час блоги...чекаююю.....
    ДЯКУЮ!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  6. ааа...і та смішна хфігура......там вони тіпа зобразили,що той орган кістку має??????ніфіга собі придумали!!!ото б було так насправді,якщо б так....гм...

    ВідповістиВидалити
  7. Ну как же здорово!)))) А продолжение будет? В скраповом рае была? (название магазина не помню, но много раз слышала, как у девочек буквально крышу сносит стоит туда попасть :))) большооооооооооооой такой магазинчик )

    ВідповістиВидалити
  8. дякую за розповідь!! за миті парижу вдома ))))

    ВідповістиВидалити
  9. Класно....так і маниш поїхати туди!

    ВідповістиВидалити
  10. Як класно! Заздрю вам, відпочивайте і ще нафоткайте для нас багацько фото!

    ВідповістиВидалити
  11. Круто!!! Оксаночка, дякую за чудову екскурсію :)

    ВідповістиВидалити
  12. Класссс!!!!!!! Молодец, оксаночка! Очень интересно и познавательно!!! требуем продолжения!!! =)))

    ВідповістиВидалити
  13. Супер!!!Цікава та пвзнавальна розповідь!!Наче сама там побувала)))Особливо потішило фото з Паваротті!!!!Ну і дядя з кісточками)))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...