Привіт-привіт красунечки!!!! ;) як вам наша чудова "весна"? )))) ми сьогодні знову достали санчата ))) хоча що дивуватись нам, мама каже в них зараз в Парижі теж сніг лежить, і на днях було -9...от для них це взагалі дивина )))
А я сьогодні хочу трошки розказати вам про Францію, а точніше про французькі страви ))) люблю я з їхньої кухні багато чого, і коли дівчатка з блогу
"Девицы-мастерицы" запропонували цікаве завдання "Кулинарное задание №2" ,в якому треба було приготувати страви, які характеризують Францію, я не змогла його пропустити ))) готувались саме ці страви зразу після оголошення завдання, а от до написання посту руки дійшли тільки сьогодні, в останній день прийому ))) так що ділюсь з вами нашим французьким меню )))
На перше в нас був суп вішісуаз ( це цибульковий суп-пюре) , але поки я з фотіком прийшла , то моє сімейство супчик вже доїдало ))) смакота!!!
ну а далі в нас був кіш "Лорен" ))
Як каже Вікіпедія : " Кіш (
фр. quiche) - відкритий фрацузький
пиріг з основою з
пісочного (іноді
листкового) тіста і начинкою з
яєць,
вершків та
сиру. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. У свідомості багатьох
пиріг асоціюється із французькою кухнею, проте коріння походження рецепту тягнуться до німців
Лотарингії. Там
пиріг готували із залишків продуктів (шматочків м'яса, овочів) і тіста, яке залишалося при замісі
хліба. З хлібного тіста ліпили основу, яку заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи додали в заливку сир (спочатку це були сорти Комте або Грюйер). А основу пирога з часом стали готувати з пісочного або листкового тіста, від чого пиріг став тільки кращим. Зазвичай кіш подають на стіл гарячим або холодним, із зеленим салатом і
вином[1]"
В моєму випадку кіш з лососем
Готується дууууже просто і потім так само просто і швидко з"їдається )))
Рецепт : 1,5 скл. муки просіяти і добавити 100г масла, добре розтерти.Додати 2 яйця і 2 стю лодки сметани, замісити тісто, завернути в харчову плівку і в холодильник на хвилин 30.
За цей час готуєте начинку : збити 150 мл молока, 250 мл вершків і 3 яйця і додати 100 гр натертого сиру і трошки мускатного горіху.
Дістати тісто, розкачати тоненько і викласти в форму так щоб зробити бортики. і далі викладаєте шматочками лосось, заливаєте молочно-сирною сумішшю і ще натираєте зверху трошки сиру. ВИпікати в розігрітій до 180 гр духовці приблизно 40 хв ))
Ну а далі в нас не обійшлось без солодкого ))) напевно не буває так що вдома в нас немає нічого до чаю )) я пекла французьке лимонне печиво ))) Дівчата, воно просто тане в роті )) тому зразу кажу що з одної порціх тіста виходить десь 20-25 штучок і краще робити на дві порції ))
і дуже простий рецепт: 80г масла змішати з 3 ст.ложками цукрової пудри і додати цедру одного лимону і 2 ст. ложки лимонного соку. Далі додати 1 ст. ложку крохмалу, 130 г муки і маленьку дрібку солі. Все змішати з тіста зробити ковбаску, завернути в харчову плівку і покласти в холодильник як мінімум на 1 год, а краще на 2 ))) Далі нарізаєте тісто-ковбаску кружечками десь по 0,5 см, викладаєте на пергамент, і випікаєте в розігрітій до 175 гр духовці 12 хвилиню Печиво має бути ніжно-жовтого кольору і не припечене. Гаряче печиво обвалюєте в цукровій пудрі і насолоджуєтесь смаком )))
Ну а я на сьогодні все ))) готую нашого тата в мандрівку і печу бретонське печиво ))) теж дуже смачне і легке, майже як лимонне )))
Дівчаткам ще раз дякую за чудовий конкурс ;)
Тепла і сонечка Вам ;)
Люблю і обнімаю ;)
Ваша Зірочка ;)