Сторінки

24 серпня 2011 р.

Розповіді про Париж, частина 3, Palais de Ла-Порт Doree - Тропічний Акваріум

Багато писати не буду ))) доповню все потім, хочеться останні дні по максимуму провести разом, а комп буде потім ))) 
запис цей заплановано що сам опублікується в 24 серпня в 10 годині, а пишу його я ще 23-го в 12 ночі ))) 
А 24 в цей час ми вже їдемо в Діснейленд, святкувати дві річниці - нашого сімейства і нашої держави.... Ну нам хочу побажати всього самого найкращого (скромно так ))) ) і нашій державі....хочу щоб наступна 20-ка незалежності нарешті вивела країну з тої п..и в якій зараз ми є ((( хочу щоб ми взяли за приклад саме краще з різних країн світу і стали справді єдиною, незалежною і могутньою державою і щоб не ми, а до нас їздили на заробітки ....хочу щоб самі люди навчились поважати один одного і свою державу, хочу щоб нарешті держава перестала ділитись на Схід і Захід , і вірю що разом ми таки сила і змогли би все перебороти!! З святом моя Україна!!! я вірю що все буде добре!!

і ще такий маленький відступ....вчора повертались з прогулянки і в великому переході між лініями метро знову грав наш львівський оркестр....стидно за крайну що люди з такими голосами і можливостями змушені працювати в метро і чекати на подачки (((  Їхній спів і музику ( з багатьма інструментами) було чути на весь перехід, багато людей просто слухали, а були такі що фотографувались і такі двоякі відчуття....з однієї сторони гордість за те що це саме українці-львів"яни ТАК співають, а з іншої стидно що нашій державі ці люди не потрібні (((( 
вибачте що такий невеселий відступ вийшов....просто так запала в душу ця ситуація (((

Ну а тепер коротко про ще одну красу Парижу -  Palais de Ла-Порт Doree - Тропічний Акваріум, який розміщений біля міського зоопарку в Вінсенському лісі. Є ще один Акваріум на Трокадеро, ми були там минулого разу і про нього розкажу вже вдома )))


або як ще його називають Палац Золотих ВОріт, був побудований в 1931 році для колоніальної виставки. Тут розміщено 80 акваріумів, приблизно 300 різновидів і 5000 різних риб.


 ще фотки

22 серпня 2011 р.

Розповіді про Париж, частина 2, музей воскових фігур Гревена

В перші наші поїздки ми навіть і не знали про існування цього музею воскових фігур, а цей раз готувались до поїздки і ми і мама, пошукали по нету, що можна ще глянути і натрапили на велику кількість музеїв і в тому числі цей..... і як виявилось він знаходиться майже поруч з нашим будинком ))) 10 хвилин пішки )))
Кажуть що цей музей другий після музею мадам Тюссо, не знаю як лондонський, але порівнюючи з музеєм Тюссо в Амстердамі, можу сказати що музей Гревена в Парижі набагато кращий і попасти туди варто!! а ще це самий дорогий музей в Парижі ))) зекономити 30 % на вхідному квитку можна за допомогою Paris Visite, про який я розповідала в минулому пості ;) 


10, boulevard Montmartre;
Проїзд: станція метро Grands Boulevards (лінія 8 чи 9); авт.20,39,48,67,79,85
Працює : пн-птн з 10.00 до 18.30; суб., нед., святкові дні з  10.00 до 19.00







Музей був відкритий в 1882 році, а задумка з"явилась в 1881 в журналіста Артура Меєра, який захотів зробити музей про знаменитостей подібний до музею мадам Тюссо і реалізувати цей задум йому допоміг скульптор і карикатурист Альфред Гревен, саме той чиє ім"я носить тепер музей )) Тепер в музеї більше 500 фігур
 Вхід  в музей починається з Палацу Примар (Дворец Миражей), це візитна картка музею, чудове шоу-калейдоскоп. створене за допомогою світла, зеркал і музики. Принцип цього шоу придумав ще Леонардо да Вінчі. Взято 8 пласких  зеркал, з яких зроблене коло і люи які знаходять в центрі цього кола можуть бачити велику кількість своїх зоображень. а в цьому Палаці крім зеркал на колонах розміщені різні картинки, які повертаються під музику і таке враження що ти опиняєшся в пустелі, а потім в арабському замку, а потім в тропічному лісі, а потім в індійсьму храмі і все це супроводжується певною музикою і звуковими ефектами. Чесно кажучи, спочатку ми незрозуміли чому зайшли в музей і пропало світло...але потім коли почалось це шоу...це було настільки заворожуююче....




ну а далі попадаєш в чудовий світ фігур ))) є такі що не дуже схожі, є такі що видно що то воскові, а є такі що здаться враження ніби вони живі ))) і зі всіма можна фоткатись . Музей складається з 10-ти різних павільйонів в кожен присвячений певній темі, кіно, мистецтво, спорт, театр, історія, кафе і ресторани Парижу, історія Франції.....


а там багато фоток....

21 серпня 2011 р.

Розповіді про Париж, частина 1, дорога ))

Тут сьогодні спека жахлива ((( більше 30 градусів, так що ми погуляли зранку, а тепер чекаємо вечора і знову в мандри ))) а я поки почну розповідь про нашу подорож )))
Свою мандрівку ми планували вже давно, квитки на літак були куплені ще в квітні, так виходить наааабагато дешевше ніж купувати навіть за місяць до польоту.Ми літаємо з LOTом, можна з з іншими авіакомпаніями, з дешевших Wizzair(правда там треба уважно вчитуватись в усі нюанси). Так як відкрити французьку візу трошки тяжко ((( то ми відкриваємо польський шенген і маємо право бути в країнах шенгену, тільки перетнути кордон Євросоюзу потрібно через Польщу, ну і на кордоні бажано не вказувати що ви не плануєте залишатись в країні, а їдете в іншу. Ми через нет бронювали готоль в Закопаному, і на кордоні показували бронь. Ну а далі вже по "старому"маршруту ))) В неділю під вечір виїхали машиною на Польщу - Краковець (хоч літак в нас в понеділок був зранку ми виїжджали зарання...бо невідомо як буде на кордоні)
за годину були в Краковці, черга невелика, 8 машин перед нами.....але затягнулось все майже на годину ((( а все через те що наші митники до людей відносяться як до чогось нижчого від них (((  поки люди чекали в черзі, вони собі спокійно ходили, стояли говорили і не звертали уваги на чергу...за законом машини в яких є діти до трьох років повинні пропускати поза чергою....але і на це тут уваги ніхто не звертав....Ну а кордон польський ми пройшли за 5 хвилин, все швидко і цивілізовано, штамп і "Щасливої дороги" )))
Далі була дорога до Кракова, чудова дорога (це я про якість дороги порівняно з нашими )) ), доїхали швидко , вже в 1 ночі були в Кракові в аеропорту, трошки подрімали, погуляли, помилувались сходом сонця, а далі реєстрація багажу і очікування посадки. Так її чекала сама менша мандрівниця ))))


7.55 за польським часом літак плавно злітає і вирушає до Парижу ))) за всі польоти цей раз зліт і посадка були самими м"якими, майже не відчутними )) Нануся заснула ще поки ми їхали по злітній смузі і проснулась якраз на посадці )))  інфо від командира літака - висота 11000км, швидкість 700км/год, температура за бортом -50 ))) прилетіли на 10 хв раніше, ну а там ще 20 хв і нарешті зустріч з мамою )))
 Ну а тепер трошки по деякі необхідності в Парижі. Найкраще пересуватись по місту на метро, так найшвидше. Розібратись в лініях метро дуже просто, кожна має свій колір, на кожній станції є карти і вказаний напрмок руху і де можна пересісти на інші лінії. Білет одноразовий 1,7 євро, карнет (10 білетів) 12 євро. а ще краще купити Paris Visite, який включає необмежену кількість поїздок на 1, 3, 5 днів(від цього залежить ціна) і поділений на зони, можна на 3 зони - це в межах міста, або на 5 зон - це можна в Діснейленд, парк Астерікс, Міні-Франція...все те що є навколо Парижу і добиратись до нього на поїзді RER. А ще ці Visite кращі тим що дають знижки на вхідні квитки до деяких музеїв, наприклад прогулянка на катері по Сені з такими білетиками дешевше на 25 %, вхідний квиток до Діснейленду на 30 % )))
далі розкажу про музей воскових фігур Гревена, але це буде вже в наступній частині ;)

19 серпня 2011 р.

Paris і ми ))

Нарешті трошки дорвалась до компа ))) і то ненадовго )) на сьогодні запланували скрапові магазини і екскурсію в містечко науки і промисловостіі якщо встигнем то музей ляльок))
і так щодня, зранку виходимо, рідко коли вертаємось на обід додому і до вечора...але вражень море...здавалось все все бачили в місті...а тут знову стільки нового )))
були в музеї воскових фігур, як виявилось він зовсім поруч біля  нас, а кльово там так!!!! кажуть що це другий музей після музею мадам Тюссо, я лондонського не бачила, але порівнюючи з голландським музеєм цей, паризький музей Гренвена і 100 раз кращий )))



катались на кораблику по Сені


просто гуляли містом, а потім закінчили прогулянку на нічному Монмартрі...під чудовий спів вуличного співака сотні людей чекали разом поки Ейфелева вежа засвітить свої вогні і співали разом...


14 серпня 2011 р.

......

Збираємся ))) ще трошки і в дорогу )))
вчора завезли Хольца до куми, так гарно посиділи....а назад всю дорогу проплакала ((( не думала що вже звикла так до нього ((( кума каже що скучає за нами ((( трохи скиглив і очі сумні-сумні...і тільки дивиться на двері (((  шкода його....заспокоюю себе думками що то тільки на два тижні і там велике подвір"я і його люблять і буде доглянутий, а я йому щось обов"язково привезу ))) ае реально так його не хватає!!!
отримала кавуську від Оксанки-Velana, але вже покажу по приїзду ))) бо фотік запакований ))) але скринька просто СУПЕРЕЗНА!!!!! і кава...мммммммммммм..... і листівочка ))) дякую тобі Оксаночка за таку красу!!!!!! настрій дійсно піднявся, так як ти і казала ;)
побачились з Танюшкою - Іrish Сream і її половинкою ))) на жаль мало часу ((( але ТАнюша і Саша просто чудо!!! Веселі, суперові і просто кльові!!!! я думаю ми ще обов"язково побачимось )))
на жаль не побачились  з Женічкою - Jannbka, так як ми сьогодні мали проблемку зранку і просто не змогли ((( але ми потім всю програму догонимо, правда? ;)

буду трошки вам писати про Париж ;) коментувати буду мало на жаль....але потім я все подивлюсь що ви натворите ;)
 Суперового вам дня і настрою!!!


9 серпня 2011 р.

Вітаю у Львові ))

Сьогодні писати багато не буду )))
Листівочка для одної дуже кльовезної дівчини, яка приїхала в гості до Львова )))) Напис прикріплений зернятками кави, нехай їх аромат нагадує про наше місто )))


а ми сьогодні мали одну неприємність ((( в вбудованій плиті згоріла мікросхема ((( і плита не працює, по гарантії сказали чекати місяць......але трошки зусиль... і вдалось домовитись поміняти на іншу нову модель ))) Так що завтра вже все буде ок )))
а ще сьогодні Нануся нарешті далась щось зробити з волосячком )) я вже давно мрію про те що буду робити їх різні штучки, але поки що ще закоротке волосся....ну а перші хвостики вже спробували )))


Гарного вам вечора і солодких снів ;) 

8 серпня 2011 р.

В життя з усмішкою )))

На вихідних складала в столі і знайшла невеличкий зошит, який десь на роботі нам видавали роки три тому і виникла ідея зробити записничок про смішні історії з  життя донечки, про її "перли", яких вже так багато....з самого народження я вела такий щоденник від Комаровського , там про всі перші досягнення і якраз майже все вже там списано )) так що блокнотик попавс на очі вчасно )))

Там де букетик в дівчинки і травичка я спробувала Флавер софт ))) клас, мені сподобалось ))

такий блокнотик в мене вийшов )) Надіюсь донечці буде цікаво прочитати коли виросте )))

7 серпня 2011 р.

Для хлопчика ))))

Сьогодні нарешті зустрілись з Олічкою - bre і для її маленького білявого красунчика я зробила невеличку листівочку


а Олічка передала мені цукерочку )))


бачите кільки в мене тепер красоти )))) від тих кружавчиків я просто балдію )) а ще папір такий літній, класний, дерев"яні гудзички бомбезні, нові штампики, метелеві прикраси і сухий глітер )))
Дякую тобі, сонечко )))


п.с. дівчатка а ви теж ссилку не можете вставити? ну тобто вон вставляється, але я не можу написати, наприклад Оля, а там натискаєш і блог Олі )))

5 серпня 2011 р.

Будую будинок ))

Я ще є ))) чемодани майже спаковані, залишилось ще подарунки докупити, підстригтись, ще раз перевірити чи все взяли, завести Хольца до куми ...одним словом ще трошки справ є ))) але старалась по максимуму розгрузити наступний тиждень, так як чекаю приїзду двох кльовезних дівчат ;) так що готова )))
а поки зробила три відкриточки для запрошеного дизайнерства )) але поки не показую, бо не можна )))
і трошки вдарилась в вишивку, так як перед поїздкою мандраж, а вишика трошечки допомагає заспокоїтись а вирішила збудувати будиночок ))) вже давно хотіла його вишити, а після того як Женічка мені подарувала вишивку з цього комплектику, я точно вирішила що зараз і вишию )))
відклала своє місто на чорній канві ( трохи тяжко мені дається, бо вишиваю переважно ввечері, точніше вночі....а з моїм зором все зле видно ((( але буде краса ))))
а це вишила за дві ночі ))) залишилось ще деревце і прикраси біля будиночку і потім сам будиночок "утеплити" бекстічем ))) думаю до кінця цього тижня дороблю )))


і схемка ))

1 серпня 2011 р.

Пакую чемодани )))

УРА!!!! ми їдемо до мами через два тижні ))))) Сьогодні отримали візи ))) тепер ще звичайно пройти через кордон і літак....але головне що віза вже є ))) через два тижні я знову побачу мамусю!!! УРА!!!!! а ще там, ми будемо святкувати нашу третю річницю весілля ))) 24 серпня 2008 року, поки всі святкували день Незалежності України , ми святкували наше весілля ))))
отак чудово почався цей тиждень ))))
ну і за традицією блогів ))) хочу з вами поділитись чимось солодким ;) і сюрпризним ))) частину сюрпризу я обов"язково привезу з скрапового магазинчику з Франції )))
так що хто хоче, записуйтесь в ТІЛЬКИ В ЛІнки до 1 вересня включно, а 2 вересня буде переможець ;)
правила зовсім прості )))
ПЧ ставати не обов"язково, тільки хто хоче, подарунок поїде в любу точку нашої планети
Цукеркові блоги до участі не приймаються )))
розмістити картинку в себе в блозі чи постом чи на панельці з активним посиланням на цей пост



от і все )))

п.с. і мрії таки збуваються )))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...